Kurumumuz personeli olmayan Kamu Personeli HGS başvurusu.

Üniversitemizle işbirliği çerçevesinde görevli diğer kamu personeli (REKTÖRLÜK ONAYIYLA)

http://atahgs.atauni.edu.tr/portal/kullanici/ adresine girildikten sonra:
– HGS sisteminde daha önce kaydınız varsa: TC kimlik numarası ve şifrenizi girmeniz istenecektir. Açılan Sözleşme sayfasında Yeni Kayıt butonuna tıklayıp bilgileri doğru olarak doldurduktan sonra, alttaki sözleşmeyi onaylıyorum butonunu tıklayarak kayıt işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. Çıktı almak için Çıktı Al butonuyla işleminiz tamamlanmış olacaktır.
– Hiç kaydınız yoksa: yeni kayıt işlemi yapılacaktır. Kaydol menüsüne tıklandıktan sonra Lütfen Pozisyon seçiniz açılan menüden “Diğer Kamu Personeli” seçeneği) seçilecek, Tc Kimlik No ve Cep Telefonu numarası (dikkatli bir şekilde girilmesi gerekiyor aksi halde pin kodu yanlış girilen telefona gittiğinden işlem yapamaz duruma gelmektedir.) girilerek Kaydolma işlemi tamamlanacaktır. Açılan Sözleşme sayfasında Yeni Kayıt butonuna tıklayıp bilgileri doğru olarak doldurduktan sonra, alttaki sözleşmeyi onaylıyorum butonunu tıklayarak kayıt işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. Çıktı almak için Çıktı Al butonuyla işleminiz tamamlanmış olacaktır.
– Kaydınız var fakat şifrenizi unuttuysanız: şifremi unuttum seçeneğini tıkladıktan sonra TC. Kimlik No giriniz ve Şifremi Sıfırla seçeneğine tıklayınız. Sistem tarafından anında üretilen pin kodu kayıtlı Cep telefonu Numaranıza SMS olarak gönderilecektir. Kullanıcı ekranından TC. Kimlik No ve PİN koduyla sisteme giriş yapınız. Yeni Kayıt butonuna tıklayıp bilgileri doğru olarak doldurduktan sonra, alttaki sözleşmeyi onaylıyorum butonunu tıklayarak kayıt işleminiz gerçekleşmiş olacaktır. Çıktı almak için Çıktı Al butonuyla işleminiz tamamlanmış olacaktır.

– Her personel sadece 1 aracına 580 TL mukabili HGS etiketi alabilir ve bu etiket 1 yıllık süreler ile vize edilir.
– Araç ruhsatının, personel adına, eşi adına (belgelemek kaydıyla) olması gereklidir.
– Aracın hususi kullanılan otomobil olması gereklidir. Ticari veya şirket araçlarına HGS etiketi verilmez.
– Personelin Üniversitemizde görev yaptığına dair kurumundan alacağı resmi yazı. (Bu yazı ile ilk defa ücretsiz)
– İlk alınan HGS den sonraki HGS etiketleri (Araç değişimi, yeni araç alımı (580 TL), etiket hasarı 580 TL) ücrete tabidir.
– İlk aracın satış v.s. nedeniyle değiştirilmesi halinde yeniden başvuru yapılan araç için 580 TL ücret alınır.
– Ücreti yatırılmış olan yanlış ve eksik başvurularda ücret iadesi yapılmaz.

Başvurularda aşağıdaki belgelerin, belirtilen sırada, aslı veya fotokopilerinin verilmesi zorunludur.

1. Yukarıda belirtilen adresten bilgileri girilecek araca ait sözleşmenin sistem üzerinden onaylanmış ve her sayfası imzalı çıktısı (aslı),
2. Sözleşmede başvurusu yapılan araca ait ruhsatın fotokopisi (Plaka, araç sahibi, şase numarası, marka, model ve kullanım şekli okunaklı olmalı)
3. Kurum Personel kimlik fotokopisi,
4. Personelin ilgili kurumda görev yaptığına dair kurumundan alacağı resmi yazı. (Bu yazı her vize işleminde yenilenmelidir)
4. Araç eş adına ise EVLENME CÜZDANI (isimler yazılı sayfasının) fotokopisi.